METRO JE STOGODIŠNJI SAT BEOGRAĐANA! Radojičić: To je kapitalni projekat čije će efekte osetiti cela Srbija

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 12:45

METRO JE STOGODIŠNJI SAT BEOGRAĐANA! Radojičić: To je kapitalni projekat čije će efekte osetiti cela Srbija

"Važno da gradnja metroa počne u toku mog mandata"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je puno projekata u kojima se ogleda odlična saradnja države i gradskih vlasti te ističe kako veruje da će sledeće godine, sa Ministarstvom građevine, početi gradnja dugo očekivanog beogradskog metroa.

- Metro je stogodišnji san Beograđana i kapitalni projekat čije će efekte osetiti svi građani. Mnogo je predradnji koje moraju da se urade. I meni je jako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << važno da njegova gradnja počne u toku mog mandata - rekao je Radojičić.

On je naveo da je sredinom maja potpisan sporazum o donaciji od 8,3 miliona evra, što je, kaže, priprema za to da prvi radovi počnu 2021. godine.

Prema njegovim rečima, radi se plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, koji bi trebalo da bude gotov u jesen, kao i plan detaljne regulacije Makiškog polja, koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine.

Povodom pojedinih kritika na račun prve trase metroa, kaže da o tome uvek može da se diskutuje, i da će uvek biti različitih ideja i interesa.

- Važno je da konačno počne gradnja prve linije metroa i da linije krenu jedna za drugom i sigurno je da će se nakon toga u budućnosti raditi na povezivanju celog grada u više pravaca - napomenuo je gradonačelnik.

Za jedan od projekata koje je posebno izdvojio, a zajednički su rađeni sa republikom, Klinički centar, podseća da je počeo da se gradi 1974. godine, da je promenio dosta vlasti i da je "strašna bruka" što ga niko od njih nije završio.

- A sada vidite da se zgrada završava, deluje mi kao odličan primer odgovornog ponašanja ove vlasti u odnosu na prethodne - kazao je Radojičić. On je u kapitalne projekte ubrojio i obilaznicu oko Beograda, autoput Surčin - Obrenovac, kao i razrešavanje ekoloških problema u Vinči.

Takođe, kazao je da izgradnja Tiršove 2 ide sporije nego što je očekivao. Naglašava da je orijentisan u pravcu razvojnih projekata i da mu je cilj da Beograd učini ekološki zdravim gradom ali i dodaje da je jedan mandat malo za to.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.