MERKELOVA UPOZORILA GRAĐANE: Stanje je dramatično, pitanje je da li će biti slobodnih kreveta u bolnicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 16:05

MERKELOVA UPOZORILA GRAĐANE: Stanje je dramatično, pitanje je da li će biti slobodnih kreveta u bolnicama

Merkelova je partijskim kolegama rekla da bi se zemlja uskoro mogla naći pred teškim stanjem.

Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je danas da je situacija u Nemačkoj opasna, da aktuelne mere protiv širenja korona virusa nisu dovoljne i da postoji opasnost od preopterećenja intenzivnih odeljenja u bolnicama.

Merkel i njen šef kabineta Helge Braune obratili su se vrhu CDU sa dramatičnim apelom da je svaki dan, u borbi protiv korone, odlučujući.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Trenutno se u Nemačkoj udvostručuje broj novozaraženih na nedelju dana, što pokazuje da mere nisu dovoljne i da nema usporavanja epidemiološkog razvoja.

Merkelova je partijskim kolegama rekla da bi se zemlja uskoro mogla naći pred teškim stanjem po pitanju slobodnih kreveta u intenzivnoj nezi.

- Ovaj rast mora biti zaustavljen. Sitiuacija je veoma dramatična - kazala je ona, prenosi Bild.

Braune je rekao da je strah od korone u stanovništvu opao.

I on je upozorio da će u jednom trenutku intenzivna odeljenja biti puna, zbog čega je apelovao na građane da smanje socijalne kontakte, kako bi širenje virusa ponovo bilo stavljeno pod kontrolu.

U petak je planiran novi sastanak kancelarke Merkel i premijera 16 nemačkih pokrajina.

Merkelova je najavila da želi ovaj put oštrije, zajedničke mere u borbi protiv koronavirusa.

Podsetimo, stanovnici Bavarske, zbog velikog broja zaraženih u toj oblasti, od sutra mogu da izlaze iz svojih domova samo zbog opravdanih razloga, a škole i vrtići biće zatvoreni na dve sedmice.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.