MERKEL, MAKRON I ZELENSKI POSTIGLI DOGOVOR: Poslali su zajedničku poruku Rusiji, šta će Putin reći na to

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 18:24

MERKEL, MAKRON I ZELENSKI POSTIGLI DOGOVOR: Poslali su zajedničku poruku Rusiji, šta će Putin reći na to

Pogledajte koji je njihov zajednički stav

Lideri Nemačke, Francuske i Ukrajine pozvali su danas Rusiju da povuče dodatne vojne snage koje je rasporedila u blizini ukrajinske granice kao i sa Krima.

Angela Merkel, Emanuel Makron i Vladimir Zelenski razgovarali su na video-konferenciji i izrazili zabrinutost zbog gomilanja ruske vojske, saopštilo je iz Berlina.

- Oni su zatražili povlačenje ruskih snaga kako bi se postigla deeskalacija - navodi se u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik rekao je da je spreman da učestvuje u četvorostranim razgovorima u kojima bi učestvovao i ruski predsednik Vladimir Putin kako bi se smirile tenzije.

Zelenski je rekao da misli da su mogući mirovni razgovori i da bi odvojeni sastanak američkog i ruskog predsednik Džoa Bajdena i Vladimira Putina mogao da pomogne u rešavanju nekih pitanja, prenosi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.