MEDOJEVIĆ JASAN: DF će podržati svaku vladu u kojoj nema DPS-a, ovo će biti prvi zadatak novih vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2020, 15:22

MEDOJEVIĆ JASAN: DF će podržati svaku vladu u kojoj nema DPS-a, ovo će biti prvi zadatak novih vlasti

On je dodao da narod traži pravdu nakon godina pljačke.

Predsednik crnogorskog Pokreta za promene Nebojša Medojević izjavio je danas da će Demokratski front podržati svaku vladu u kojoj nema Demokratske partije socijalista (DPS) i poručio da se nada da će se sa ostatkom opozicije, koja je pobedila na nedavnim izborima, dogovoriti o tipu vlade.

Medojević je na konferenciji za medije u Podgorici rekao da će nova vlada biti tranziciona i istakao da joj je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadatak demontaža totalitarnog režima.

On je dodao da narod traži pravdu nakon godina pljačke, prenose mediji.

- Važno je da Vlada bude reformska, patriotska i da ima širu podršku ne samo domaće nego i međunarodne zajednice - rekao je Medojević

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević pozvao je manjinske narode da formiraju postizbornu koaliciju, da odrede prioritete i zamrznu pitanja o kojima se ne slažu.

- Manjinama nije mesto u gubitničkom savezu (aktuelnog predsednika Crne Gore i DPS-a) Mila Đukanovića - rekao je Knežević.

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da u vladi treba da budu najbolji, nezavisno od toga jesu li u strankama ili nisu.

- Želimo da gradimo demokratiju. Ona se može graditi samo dogovorom - poručio je Mandić.

On je rekao da se dosadašnja vlast održavala nasiljem i podmićivanjem.

- Znamo da su kupovali i cele partije... - rekao je Mandić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.