MASKE KOJE VAM MOGU SPASITI ŽIVOT! Izuzetno su neudobne, ali ubijaju više od 99 odsto koronavirusa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2020, 08:19

MASKE KOJE VAM MOGU SPASITI ŽIVOT! Izuzetno su neudobne, ali ubijaju više od 99 odsto koronavirusa!

Ovakvu vrstu zaštite za sada je moguće kupiti samo preko interneta

Istraživači sa Univerziteta u Torontu potvrdili su efikasnost novih kanadskih zaštitnih maski proizvedenih isključivo za zaštitu od koronavirusa.

Naime, spoljna površina tih maski trebalo bi da u roku od nekoliko minuta deaktivira više od 99 odsto koronavirusa.

Na istom principu štite i maske "TrioMed Active Mask Type IIR" koju je proizvela belgijska firme i3 BioMedical Inc. Tu masku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je moguće oprati do 30 puta.

Slične proizvode trebalo bi uskoro na tržište da izbace i kompanije iz Nemačke i Švajcarske, a ovakve maske, inače, sada su dostupne samo putem onlajn narudžbi.

Reporterka RTL-a koja je imala priliku da nosi novu zaštitnu masku javila je da deluje neudobno na licu zbog debelog sloja od kojeg je sastavljena.

S druge strane, ne govoreći o komforu, već o spasavanju života, istraživač dr Tomas Jakobs je, na pitanje da li nove zaštitne maske zaista mogu da ubiju viruse na svojoj površini, odgovorio:

- Delovanje ovih maski mi se čini vrlo uverljivim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.