MASKA VIŠE NE SME DA SE SKIDA! U ovoj evropskoj zemlji stupilo na snagu STROGO PRAVILO

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 13:39

MASKA VIŠE NE SME DA SE SKIDA! U ovoj evropskoj zemlji stupilo na snagu STROGO PRAVILO

Vlada Holandije od marta do septembra nije preporučivala nošenje platnenih maski sem u javnom prevozu,

U Holandiji je danas stupio na snagu zakon kojim se uvodi obavezna upotreba zaštitnih maski kako bi se usporilo širenje korona virusa.

Kako se navodi, obaveza nošenja maski u javnim zgradama, uključujući u školama, supermarketima i restoranima, trajaće tri meseca.

Za one koji prekrše mere predviđene su kazne od 95 evra.

Vlada Holandije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlje u kojoj je od 13. oktobra na snazi delimično zaključavanje, od marta do septembra nije preporučivala nošenje platnenih maski sem u javnom prevozu, u skladu sa savetom Nacionalnog instituta za zdravlje (RIVM).

Međutim, 30. septembra vlada je promenila stav i odlučila da "snažno savetuje" upotrebu maski na javnim mestima na kojima se prave gužve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.