MARADIK U SUZAMA ISPRATIO MALU MILICU! Nastavnica ispričala kako su se ona i kolege do zadnjeg časa borili za život svoje učenice! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2019, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARADIK U SUZAMA ISPRATIO MALU MILICU! Nastavnica ispričala kako su se ona i kolege do zadnjeg časa borili za život svoje učenice! (FOTO)

Mala Milica Anđelković (14), učenica koja je u četvrtak preminula nasred zbornice u školi sahranjena je Maradiku. Ceo Maradik se u suzama oprostio od nesrećne devojčice, koja je sahranjena na pravoslavnom groblju u tom mestu.

Nesrećnu Milicu Anđelković u suzama je juče ispratio ceo Maradik. Njeni drugovi s tugom i nevericom pisali su oproštajne poruke u svesku, koja je, uz Miličinu fotografiju bila postavljena u holu škole. Potresena nastavnica opisala je kako su ona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kolege, nažalost bezuspešno, pokušavali da vrate devojčicu u život.

Milica nastavnici IZDAHNULA NA RUKAMA: Pokušavali su da je vrate u život, ali, nažalost, NIJE JOJ BILO SPASA

Osnovna škola "Branko Radičević" koju je mala Milica pohađala u petak nije radila, a u holu je bio postavljen sto, na kome je bila Miličina fotografija i sveska u kojoj su se njeni školski drugovi potresnim porukama opraštali od nje.

Miličina nastavnica kaže da su svi u školi znali da ona boluje od srca.

- Pozlilo joj je na odmoru i nastavnici su je odveli u zbornicu, da pokušaju da joj pomognu, ali Milica se tamo odjednom srušila. Polivali smo je vodom, sve smo pokušavali, i medicinska ekipa je brzo stigla, ali... Ništa nismo mogli da učinimo da je spasimo. Srce ju je u trenu izdalo - priča uplakana nastavnica, koja nije želela da joj objavimo ime.

Prema njenim rečima, drugi učenici nisu videli taj tragičan trenutak.

- Brzo su svi odvedeni u učionice, a zatim smo ih ispratili iz škole. Teško je i njima i nama, niko se nije nadao tragediji, iako su svi nastavnici u školi znali da je Milica bolesna. Lečila se u dečijoj bolnici u Tiršovoj u Beogradu. Zbog slabog srca nije pohađala fizičko. Stalno je bila na lekovima ali, nažalost, ni to je nije spaslo - kaže ona.

Zbog slabog srca nije pohađala fizičko. Stalno je bila na lekovima, ali, nažalost, to je nije spaslo

Maradikom su u petak odzvanjala crkvena zvona dok je kilometarska kolona meštana ispraćala malu Milicu na večni počinak. Nakon opela, u trenutku kada je sanduk sa njenim telom spušten u raku, grobljem su odjeknuli vrisci njenih roditelja i drugara. I oni koji su do tada nekako uspevali da zadrže suze, briznuli su u plač.

Mnogi nisu imali snage čak ni da, po običaju, bace grumen zemlje na sanduk.

- Kako na dete da bacam zemlju... Ne mogu... Neka te anđeli čuvaju... - kroz suze je rekla jedna rođaka.

Iza preminule devojčice ostali su roditelji i mlađi brat, koji pohađa istu školu kao i Milica, ali je u trenutku tragedije bio kod kuće, pošto ide u drugu smenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.