MANDIĆ I KNEŽEVIĆ BEZ PARDONA: Svedočenje generala Dikića pokazuje kako se zloupotrebljavala državna moć 

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2021, 13:49

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ BEZ PARDONA: Svedočenje generala Dikića pokazuje kako se zloupotrebljavala državna moć 

Odavno su se bili stvorili uslovi da bude pokrenut postupak protiv Katnića i Čađenovića

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević rekli su na konferenciji za novinare da svedočenje nekadašnjeg generala srpske Žandarmerije u potpunosti potvrđuje krivičnu prijavu koju je protiv svog šefa Milivoja Katnića podneo specijalni tužilac Živko Savović.

- Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković nema hrabrosti da uhapsi glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Svedočenje Dikića pokazuje kako se zloupotrebljavala državna moć i  tužilačka funkcija. Nisu svi hrabri kao Dikić i Branka Milić, koji nisu poklekli pod pristiskom i sadizmom Katnića i Čađenovića, koji je tražio da upru u nas dvojicu, Srpsku pravoslavnu crkvu, blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, druge crkvene velikodostojnike, predsednika Srbije, ljude iz Rusije, kako bi glumili žrtvu po svetu - rekao je Mandić.

Milan Knežević rekao je da je gostovanje Dikića na TV Hepi još jedan od ključnih dokaza zašto je potrebna izmena zakona, iskazavši nezadovoljstvo što ni državni službenici pod Vladom Zorana Krivokapića brže ne preduzimaju korake u odbrani zakonitosti.

- Odavno su se bili stvorili uslovi da v. d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, po službenoj dužnosti, ako već nije hteo po našim prijavama, pokrene postupak protiv Milivoja Katnića i Čađenovića.

- Mi smo u saznanju da su delovi Agencije za nacionalnu bezbednost i tužilaštva koji su sprovodili mere nadzora nad političarima i novinarima značajn deo tog materijala sačuvali i dali režimskim medijima, i tajkunima bliskim Demokratskoj partiji socijalista, kako bi ih koristili - rekao je Knežević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.