MALOLETNICU GRUPNO SILOVALA 33 MUŠKARCA: Preživela osam meseci pakla! Javnost je zgrožena

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 18:55

MALOLETNICU GRUPNO SILOVALA 33 MUŠKARCA: Preživela osam meseci pakla! Javnost je zgrožena

Devojčicu (15) je u više navrata grupno silovalo do 33 muškarca u najnovijem šokantnom slučaju seksualnog napada u Indiji.

Silovanja su se dogodila na različitim lokacijama u okrugu Tane u državi Maharaštra u poslednjih osam meseci, rekao je visoki zvaničnik policije.

Policija je uhapsila 24 osobe i privela dva maloletna lica u vezi sa slučajem do sada, rekao je u četvrtak Datatrai Karale, dodatni komesar policije u Istočnom regionu.

Rečeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je devojčica u stabilnom stanju i da se nalazi na lečenju u državnoj bolnici. "Times of India" je izvestio da se ogorčena gomila ljudi okupila ispred policijske stanice u kojoj su bili uhapšeni muškarci, privukavši veliku prisutnost policije.

Policija u gradu Dombivli u sredu uveče pokrenula je postupak protiv 33 osobe optužene za zločine, uključujući silovanje, ponovljeno silovanje, grupno silovanje i silovanje maloletnika, rekao je Karale. On je dodao da se zločini dogodili između 29. januara i 22. septembra ove godine.

- Sve je počelo kada ju je ljubavnik devojke silovao u januaru i snimio video snimak incidenta. Na osnovu tog snimka počeo je da je ucenjuje. Kasnije su je njegovi prijatelji i poznanici grupno silovali najmanje četiri do pet puta na različitim mestima, uključujući Dombivli, Badlapur, Murbad i Rabale u okrugu - rekao je Karale za "Business Standard of India".

Formiran je poseban istražni tim koji će ispitati slučaj.

- Žrtva je imenovala 33 osobe. Od toga su 24 osobe uhapšene, a dvoje maloletnika pritvoreno u vezi s tim. Rečeno je da je stanje devojčice stabilno - rekao je Karale.

Policija traga za ostalim osumnjičenima, dok će već uhapšenima biti određen pritvor do 29. septembra. Dvoje maloletnika biće zadržano u pritvoru za decu.

Indijski zakoni o silovanju promenjeni su nakon slučaja grupnog silovanja 2012. u Nju Delhiju, ali je broj prekršaja i dalje visok, sa preko 28.000 silovanja prijavljenih 2020. godine

Stvarni broj će verovatno biti mnogo veći, jer se mnogi slučajevi ne prijavljuju zbog društvene stigme i nedostatka vere u izvršnu vlast. Policija se dugo optužuje da ne čini dovoljno da spreči nasilne zločine i da nije izvela na sud slučajeve seksualnog napada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.