MALI ANĐEO DOBIO KRILA: Posle teške borbe preminuo Duki za kog se molila cela Srbija

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALI ANĐEO DOBIO KRILA: Posle teške borbe preminuo Duki za kog se molila cela Srbija

Tuga do nema

Mali Dušan Todorović (4) čija je borba za život podigla čitavu Srbiju na noge, preminuo je u bolnici u Barseloni. Ovu najtužniju vest potvrdio nam je otac mališana.

Dušan Todorović rođen je 21.06.2014. godine u Beogradu.

Prvi simptomi bolesti su uočeni krajem 2016. godine, kad je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina. Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je napipao u trbuhu deteta strano telo, nakon čega je dao uput u Beograd. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostifikovan tumor – neoblasma.

Nakon izvršene biopsije, pristupilo se hemoterapiji u Beogradu, koja je rezultirala smanjenjem tumora do operativne veličine. Prva operativna intervencija je realizovana u eksperimentalnoj klinici „Sent Jude“ u Memfisu (SAD). Posle operacije, postupak lečenja se nastavio u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži na Institutu za majku i dete u Beogradu i sprovedene hemoterapije, posle čega je otišao u Barselonu, ali je u bolnici preminuo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.