MALA PESNIKINJA ELENA: Za kratko vreme osvojene tri prestižne nagrade

Izvor: Kurir, 15.Jun.2013, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALA PESNIKINJA ELENA: Za kratko vreme osvojene tri prestižne nagrade

Pišem pesme o prirodi, svetu, o lepoti, porodici, drugarima.Kod kuće imam tri sveske sa pesmama. Pored toga što volim da pišem, ja volim da učim, i svi predmeti su mi omljeni. Znanje koje stičem u školi, mi je jako važno, kaže mala Elena

KURŠUMLIJA- Elena Miljković (7) iz Kuršumlije, član Literarne sekcije OŠ “Drinka Pavlović“, osvojila je na 21. festivalu “Deca među narcisima“ u Čajetini još jednu nagradu.

Za vrlo kratko vreme mala pesnikinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osvojila je tri nagrade na prestižnim dečjim festivalima pisane reči.

-Meni je ovo treća nagrada do sada. Prvu sam osvojila na FEDES-u u Prokuplju, zatim na 41. smotri literarnog stvaralaštva u Kolarima kod Smedereva i sada na festivalu u Čajetini.

Pišem pesme o prirodi, svetu, o lepoti, porodici, drugarima.. Volim životinje, tako da su mnoge pesme posvećene životinjama.Kod kuće imam tri sveske sa pesmama. Pored toga što volim da pišem, ja volim da učim, i svi predmeti su mi omljeni. Znanje koje stičem u školi, mi je jako važno –kaže mala Elena.

Na ovom festivalu mali pisci su slali svoju poeziju i prozu na različite teme: Hajde da se dogovorimo, Kad bi mene pitali, Život je lep, Svet i ja i U tvojim očima. Sve teme koje su bile na konkursu izabrao je prof.dr Milutin Đuričković, koji je ujedno i ocenjivao radove.

Puna hvale za Elenin pesnički dar je i učeteljica i rukovodilac Literarne sekcije u OŠ „Drinka Pavlović“ Tankosava Milanović.

-Od kada ja vodim literarnu sekciju u školi „Drinka Pavlović“, mi nismo imali darovitije dete od Elene. Mnoge mlade pesnike iznedrila je ova sekcija, ali sa ovolikim potencijalom nisam se susrela. To potvrđuju nagrade koje se ređaju jedna za drugom- istakla je Tankosava Milanović.

Mala Elena dodaje da pesme piše iz zadovoljstva ali da joj je drago kad dobije nagradu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.