MAKRON MORAO DA REAGUJE: Sukob između Palestine i Izraela nedopustiv, da li će prihvatiti njegov predlog?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 19:14

MAKRON MORAO DA REAGUJE: Sukob između Palestine i Izraela nedopustiv, da li će prihvatiti njegov predlog?

Zbog eskalacije sukoba na Bliskom istoku, oglasio se i predsednik Francuske

Francuski predsednik Emanuel Makron zabrinut je zbog eskalacije nasilja između Izraela i Palestinaca i poziva na "definitivno resetovanje" pregovora između dve strane, saopštilo je danas francusko predsedništvo. Palestinski militanti ispalili su danas još raketa u komercijalni centar Izraela, dok je Izrael nastavio sa kaznenom bombaškom kampanjom u Gazi i nagomilavanjem tenkova i trupa na granici enklave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Podsetimo, već nekoliko dana traju sukobi velikih razmera između Izraelaca i Hamasa na ulicama istočnog Jerusalima.

Sve je počelo tokom obeležavanja Ramazanskog posta i molitva koje su muslimanski vernici obavljali kod džamije Al-Aksa. Tada su bili napadnuti od strane desničarskih jevrejskih grupa, a potom se umešala i izraelska policija u ceo konflikt, koji je ishodovao stotinama ranjenih i uhapšenih Palestinaca.

Bilo je povređenih i na izraelskoj strani.

Sve o sukobu između Izraela i Hamasa možete pratiti OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Makron pozvao na hitan povratak mira na Bliskom istoku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Maj.2021, 18:16

Predsednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) naglasio je 14. maja hitnost povratka mira na Bliskom istoku u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, saopštila je Jelisejska palata. Makron je Netanjahuu preneo da Izrael ima pravo na odbranu, ali je izrazio zabrinutost...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.