MAKRON PADA NA ULICI!? Francuske vlasti u strahu od državnog udara

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2018, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKRON PADA NA ULICI!? Francuske vlasti u strahu od državnog udara

Vlasti Francuske se plaše da će pokret "žuti prsluci" pokušati da izvede državni udar

Brigu Jelisejske palate izaziva namera demonstranata da krenu ka predsedničkoj rezidenciji tokom akcije koja je planirana za subotu. Specijalne službe su upozorile vlasti na pretnje ubistvom i pozive na dizanje na oružje "žutih prsluka".

- To su pučisti. To je pokušaj puča - izjavio je za list izvor u Vladi Francuske.

Prema informacijama lista, zaposleni u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministarstvu su dobili naređenje da se ne pojavljuju na radnom mestu za vikend.

L’exécutif craint de graves dérives des «gilets jaunes»… et le fait savoir #Politique https://t.co/eQmpCXHm3o

— Le Figaro (@Le_Figaro) December 6, 2018

Masovni protesti pokreta „žuti prsluci“, koji se bore protiv povećanja cena benzina, počeli su u Francuskoj 17. novembra. Protest u subotu u Parizu praćen je značajnim sukobima demonstranata i policije, neredima i paljenjem automobila. Tokom nereda koji su zahvatili francusku prestonicu, pritvoreno je 412 osoba, a povređeno 133 osobe, uključujući 23 pripadnika policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.