MAJSTORSKI PODVIG RUSKIH PILOTA: Čelična grdosija kao od šale transportuje Mi-6, to mogu samo Rusi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2021, 19:30

MAJSTORSKI PODVIG RUSKIH PILOTA: Čelična grdosija kao od šale transportuje Mi-6, to mogu samo Rusi (VIDEO)

Legendarni helikopter svojevremeno je bio najveći na svetu

Najveći ruski transportni helikopter Mi-26 prebacio je na podvesnom nosaču sovjetski Mi-6 težak nekoliko tona, i to sa jednog aerodroma u Podmoskovlju na drugi, prenosi televizija "Zvezda".

Legendarni helikopter Mi-6 svojevremeno je bio najveći na svetu. Letelica je postavila 17 svetskih rekorda. Pre transporta olakšan je za skoro deset tona, skinute su lopatice, reduktor i deo drugih uređaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Helikopter je prilikom transporta na podvesnom nosaču težio skoro 17 tona, što je samo za tri manje od težine koju može da podigne Mi-26.

Helikopter je prebačen u moskovsku fabriku za popravku aviona "DOSAAF", gde će Mi-6 obnoviti, nakon čega će se helikopter naći među eksponatima muzeja vazduhoplovstva.

Mi-6 je sovjetski teški višenamenski helikopter, koji se koristio za prebacivanje mobilnih raketnih sistema "Luna". Mi-6 je prvi helikopter u svetu koji je bio opremljen sa dva turboosovinska motora.

Mi-26 ima maksimalnu težinu pri poletanju od 56 tona i može nositi teret težine do 20 tona.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.