MAĐARSKA GRABI KA VRHU, POSTALA VAŽAN PARTNER SRBIJE! Vučić će u narednim mesecima ugostiti jednog bitnog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 16:24

MAĐARSKA GRABI KA VRHU, POSTALA VAŽAN PARTNER SRBIJE! Vučić će u narednim mesecima ugostiti jednog bitnog predsednika

Predsednik je istakao i da je Mađarska veoma važan partner Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Budimpešti imao dobre razgovore i sa bivšim potpredsednikom SAD Majkom Pensom, i sa premijerima Češke, Slovenije, i domaćina Mađarske.

- Imao sam dobre razgovore sa Pensom, razgovarali smo o globalnim pitanjima. Za nas je od posebnog značaja razgovor sa českim premijerom Andrejem Babišem, sa Orbanom, Janškom, Dodikom. Razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo o svim važnim pitanjima - preneo je Vučić novinarima.

Ponovio je da se nada da će u narednim mesecima imati priliku da u Srbiji ugosti predsednika Poljske, što bi, kaže, bilo od značaja za našu zemlju.

Dodao je da će biti još poseta Srbiji iz Centralne Evrope, što je važno za razvoj naše zemlje.

Izneo je podatak da je Mađarska, kada je on postao premijer bila na 11. mestu, a danas je 5. partner Srbije u spoljno-trgovinskoj razmeni.

- I penje se, do 4. mesta. Verujem da za pet godina možda dođe i do 3. mesta. Nemci ostaju prvi, ali Kina raste velikom brzinom. Važni su nam i ''rastu'' Bugarska, Rumunija, Austrija, i zato nam je odnos sa tim zamljama važniji nego ranije - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.