MAĐARI UVODE POVLASTICE ZA VAKCINISANE: Moći će u restorane, hotele i da koriste sve što je zatvoreno za ostale!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 11:17

MAĐARI UVODE POVLASTICE ZA VAKCINISANE: Moći će u restorane, hotele i da koriste sve što je zatvoreno za ostale!

Kada broj vakcinisanih pređe četiri miliona, Mađarska će uvesti posebne pogodnosti za vakcinisane

Mađarska vlada objavila je listu novih pravila koja će stupiti na snagu kada broj Mađara vakcinisanih protiv kovid-19 dostigne četiri miliona.

U saopštenju objavljenom na vladinoj veb stranici kormani.hu, navedeno je da će policijski čas počinjati u ponoć, dok će prodavnice moći da ostanu otvorene do 23.00, preneo je MTI.

Ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji imaju potvrde o vakcinaciji biće dozvoljeno da koriste zatvorene prostore ugostiteljskih objekata do 23.00, kao i u hotelima u kojima će moći da budu i deca.

Mesta koja nude zabavne aktivnosti, koja su bila zatvorena su u novembru, ponovo će biti otvorena za vlasnike sertifikata o vakcinaciji, a među njima su zoološki vrtovi, parkovi divljih životinja, muzeji, pozorišta, bioskopi i biblioteke.

Ponovo će biti otvorene i teretane, bazeni i klizališta za one koji imaju potvrdu o vakcinaciji i za sve profesionalne sportiste mlađe od 18 godina.

Vlasnici sertifikata o vakcinaciji moći će da posećuju sportske događaje u pratnji maloletnika do 23.00, od kojih se neće očekivati da nose maske.

Organizatori će proveravati validnost potvrde o vakcinaciji i ukoliko to ne učine, preti im novčana kazna od 100.000 forinti (280 evra) do milion forinti ili do jedne godine zatvora.

Obaveza nošenja maski ostaće na snazi na javnim mestima, u javnom prevozu i prodavnicama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.