Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2018, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac: Protiv SZS neki iz političkih, a neki iz ličnih interesa

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da su neki članovi te stranke glasali protiv ulaska u Savez za Srbiju jer su više bili za ideološko-programsku koaliciju nego za široki savez, dok su pojedinci branili svoj lični interes, prenosi Politika u izdanju od utorka, 4. septembra.

Lutovac je ocenio da su neki članovi DS-a glasali protiv ulaska u savez iz ličnih interesa, a da su samo iskoristili političke argumente poslanka Dragoljuba Mićunovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Oni su iskoristili argumente profesora Mićnovića i još nekolicine, parazitirajući na njihovom principijelnom stavu. Ti drugi su oni koji vrše opstrukciju i nanose štetu stranci iznoseći neistine i poluinformacije u tabloidima", kazao je Lutovac bez navođenja imena.

Lutovac je dodao da DS ne gubi identitet ulaskom u Savez za Srbiju i da će široki savez stvoriti uslove za ideološke koalicije čije će vreme tek doći.

Na sednici Glavnog odbora DS-a održanoj u nedelju 2. septembra devet članova glasalo je protiv ulaska u opozicioni savez, dok je 180 glasalo za.

Savez za Srbiju fomalno je formiran u nedelju u Beogradu potpisivanjem sporazuma, a čine ga Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Pokret za preokret, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina", Udruženi sindikati "Sloga", Zajedno za Srbiju i nekadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je i inicirao osnivanje tog saveza.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mićunović: DS gubi samostalnost ulaskom u Savez za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2018

Poslanik i jedan od osnivača Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović ocenio je da DS gubi samostalnost ulaskom u opozicioni Savez za Srbiju, jer se njen program razlikuje od 30 programskih tačaka tog Saveza, prenosi list Politika u izdanju od utorka...Mićunović je upitao kako stranka može...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.