Lutovac: Oni koji izađu na fingirane izbore odgovaraće za to

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac: Oni koji izađu na fingirane izbore odgovaraće za to

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da će svi oni koji izađu na fingirane izbore, u nekom trenutku morati da odgovaraju za to.

"Izbori mogu biti izbori samo ako se slobodno formira volja, da građani mogu bez pritisaka i ucena da dođu tog dana da glasaju i da glasaju za koga žele, a ne da budu ucenjivani poslom ili bilo čime drugim da će, ako glasaju drukčije, snositi bilo kakve konsekvence", rekao je Lutovac u Paraćinu gde je održana sednica Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ujedinjene demokratske stranke.

Lutovac je kazao da je to protivzakonito i upozorio da će "svi oni koji pristaju da podlegnu takvim pritiscima, u nekom trenutku morati da odgovaraju za to".

On je rekao da izbore ne čini samo dan kada se ubacuje listić u kutiju.

"Izbore čini formiranje izborne volje i izražavanje izborne volje bez pritisaka i drugih nezakonitih radnji koje utiču na to glasanje. Da biste formirali slobodnu izbornu volju potrebno je da imate pristup informacijama, potrebno je da možete kao opozicija da se predstavite građanima i potrebno je da građani mogu da prime informacije", rekao je Lutovac.

On je kazao da danas nema mogućnosti da građani dođu do relevantnih informacija, da dođu do toga šta misle druge političke opcije osim one koja je na vlasti.

"To je ključni problem oko kojeg moramo da raščistimo stvari. Ne pristajemo da izlazimo na fingirane izbore", izjavio je Lutovac.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lutovac: Oni koji izađu na fingirane izbore odgovaraće za to

Izvor: Danas, 31.Avg.2019

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da će svi oni koji izađu na fingirane izbore, u nekom trenutku morati da odgovaraju za to. Članak Lutovac: Oni koji izađu na fingirane izbore odgovaraće za to se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.