Lukašenko najavio svoje povlačenje – samo u jednom slučaju

Izvor: B92, 05.Feb.2022, 17:17

Lukašenko najavio svoje povlačenje – samo u jednom slučaju

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će se povući s položaja ukoliko se stabililzuje situacija u Belorusiji.

U intervjuu poznatom ruskom novinaru i autoru TV emisija Vladimiru Solovjevu, Lukašenko je rekao da će "uvek biti tu" ukoliko izbije rat ili događaji slični onima koji su potresli Belorusiju 2020. godine, prenosi TAS S.

"Verujte mi, nisam ja predsednik zbog toga što strašno želim da budem predsednik. Ne dao vam Bog da se nađete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u situaciji u kojoj zavisite od tolikog broja okolnost", rekao je Lukašenko.

Ako se normalizuje situacija u Belorusiji, zemlja će sama odlučivati o nasledniku predsednika, a ukoliko sve bude u redu, takva osoba će se pojaviti, rekao je Lukašenko.

U Belorusiji su 9. avgusta 2020. godine održani predsednički izbori na kojima je, prema podacima Centralne izborne komisije, pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko, ispred opozicione kandidatkinje Svetlana Tihanovskaje.

Ona je odbila da prizna rezultate izbora i napustila je zemlju, a potom su izbili protesti u Minsku i nekoliko drugih gradova, što je izazvalo oštre sukobe između demonstranata i policajaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.