Lončar i Šarić demantuju da od države traže milione

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar i Šarić demantuju da od države traže milione

Pljevljak Jovica Lončar demantovao je da su on i Duško Šarić podneli pet tužbenih zahteva u kojima traže da im država isplati milionske iznose.

On negira da su milionske iznose tražili zbog propadanja firmi, ali i oštećenja stanova, preduzeća, kamiona i pumpi dok je Uprava za imovinu privremeno gazdovala njihovim nekretninama.

Dnevnik Vijesti je danas objavio da im je advokat Željko Đukanović potvrdio da su Šarić i Lončar podneli pet tužbenih zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za naknadu štete zbog propadanja imovine. Advokat Đukanović je, međutim, danas agenciji Beta rekao da ga Vijesti nisu precizno prenele i da on nije čak ni advokat Šarića i Lončara u ovom postupku.

Šarić i Lončar su pravosnažno oslobođeni optužbi za pranje 19,2 milina evra. Imovina kojom je osam godina privremeno gazdovala država, vraćena je proletos kada su se stekli svi zakonski uslovi da firme i nekretnine ponovo budu upisane na imena Pljevljaka. U međuvremenu su od države dobili sporove zbog neosnovanog pritvora - Duško Šarić dobio je 103.000 evra odštete, dok je Jovici Lončaru po istom osnovu iz državne kase isplaćeno 106.000 evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.