Lončar: Bolnice Mišović, Zemun i Zvezdara ponovo primaju kovid pacijente

Izvor: Press, 26.Jun.2020, 14:22

Lončar: Bolnice "Mišović", Zemun i Zvezdara ponovo primaju kovid pacijente

Klinično bolnički centri "Dr Dragiša Mišović", Zvezvdara i Zemun ponovo će primati kovid pacijente, zaključak je današnjeg sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktora kovid bolnica.
Foto:blic
Ta tri kliničko-bolnička centra neće kompletno biti pretvoreni u kovid bolnice, već će po jedna bolnička zgrada u tim zdravstvenim ustanovana biti predviđena za prijem kovid pacijenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kako bi se pomogao rad kovid bolnica - Infektivne klinike, VMC Karaburma i KBC "Bežanijska kosa".
Pozitivne trudnice, decu, kao i pacijente koji su na hemodijalizi primaće KBC "Dr Dragiša Mišović".

Takođe, odlučeno je i da se poveća broj kovid ambulatni, te će tako na većim opštinama, poput Novog Beograda, biti otvorene nove.
Idite prvo u kovid ambulatnu u domu zdravlja
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je apelovao na građane da, ukoliko osete neke sipmtome korone, prvo odu u kovid ambulantu matičnog doma zdravlja, a ne odmah na Infektivnu kliniku KCS.
Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija
- Svi domovi zdravlja u Srbiji imaju kovid ambulante, u kojim građani mogu da obave RTG pregled, bris grla, krvnu sliku... - rekao je Lončar.
Od večeras dve kovid ambulante, u Ulici Čarlija Čaplina na Paliluli i u Ulici cara Dušana u Zemunu, rade 24 sata.
Lončar je rekao i da su bolnice u Čačku, Užicu i Kraljevu počele da zbrinjavaju kovid pacijente, koji će tu ostati na lečenju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.