Ljudske kosti otkrivene kod Ovčare nisu iz Domovinskog rata

Izvor: Beta, 01.Nov.2010, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljudske kosti otkrivene kod Ovčare nisu iz Domovinskog rata

ZAGREB, 1. novembra 2010. (Beta) - Veštačenjem je utvrdjeno da fragmenti ljudskih kostiju pronadjeni nedaleko od mesta masovne grobnice na Ovčari nisu iz razdoblja Domovinskog rata, saopštila je u ponedeljak vukovarsko-sremska policija.

Kosti su na dubini od oko 50 centimetara pronašli radnici firme Vupik iz Vukovara prilikom radova u polju oko 300 metara od mesta grobnice na Ovčari. Patolog Mladen Marcikić iz bolnice u Osijeku utvrdio je da su kosti stare nekoliko decenija, odnosno da ne potiču iz Domovinskog rata kako se spekulisalo tokom dana.

Pomoćnik ministra branitelja Ivan Grujić ranije je rekao da su timovi za ekshumaciju već pretraživali to područje jer su postojale informacije da bi se tamo mogli naći posmrtni ostaci osoba nestalih u Domovinskom ratu.

Na mestu masovne grobice na Ovčari 1996. ekshumirani su posmrtni ostaci 200 ranjenika i civila odvedenih iz vukovarske bolnice 19. novembra, a ubijenih na Ovčari dan kasnije. Traga se za još oko 50 osoba, koje su takodje odvedene iz bolnice u Vukovaru.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.