Ljubovija nagradu dobijenu od Vlade Švajcarske potrošila na najbolji način: Kupili digitalni rendgen aparat (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 14:27

Ljubovija nagradu dobijenu od Vlade Švajcarske potrošila na najbolji način: Kupili digitalni rendgen aparat (FOTO)

Digitalni rendgen aparat, kupljen od nagrade dobijene od Vlade Švajcarske, pušten je u rad u Domu zdravlja u Ljuboviji.

Ova opština novac je dobila kao nagradu u svojevrsnom takmičenju 44 opštine iz cele Srbije, koje je organizovao Švajcarski program "Reforma poreza na imovinu". Ljubovija je bila među prvih pet opština u ažuriranju baze podataka o nekretninama, i za to dobila nagradu od 100.000 švajcarskih franaka.

- Opština Ljubovija je prva koja je uspela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da kompletan projekat završi. Mi smo uplatili sav novac, a čelnici ove opštine, u dogovoru sa građanima, odlučili su da kupe nov rendgen aparat, koji od sada i zvanično mogu da koriste svi građani. Takođe, deo doma zdravlja i renoviran, zbog čega smo mi posebno zadovoljni - rekao je Aleksander Grunauer, direktor švajcarskog programa "Reforma poreza na imovinu".

Osim Ljubovije, nagrade su dobili i Mali Zvornik, Apatin, Gornji Milanovac i Bor. Ovih pet lokalnih samouprava podelilo je milion franaka, poklon vlade Švajcarske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.