Haos u Vespremu: Mađarski navijači napali Srbe, predsednik ih otpustio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Vespremu: Mađarski navijači napali Srbe, predsednik ih otpustio

Švedski rukometni stručnjak srpskog porekla Ljubomir Vranješ nije više trener Vesprema, a veliko je pitanje da li će ostati i selektor mađarske reprezentacije. Rukovodstvo Telekom Vesprema, višestrukog prvaka Mađarske i jednog od najboljih timova u Evropi, uručilo je otkaz Vranješu posle niza loših rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Čašu je prelio poraz Vesprema od skopskog Vardara u subotu na domaćem terenu (27:25) u Ligi šampiona, čime je mađarski šampion >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dospeo na šesto mesto u grupi, što je daleko ispod očekivanja. U domaćem prvenstvu Vesprem je trenutno treći, iza Pik Segeda i Tatabanje, ali uz igru koja je još lošija od rezultata.

Uprkos četiri pobede u domaćem prvenstvu, navijači su izgubili strpljenje pa je njih oko 50 upalo na trening i pokušali da prebije Vranješa i Eklemovića.

Njih je posle treninga u ponedeljak proterao predsednik Zoltan Čik, a nakon velikih sukoba unutar svlačionice u koje su se umešali čak i navijači.

Mađarski mediji prenose da su morali da reaguju obezbeđenje i policija, a da su trenera branili čak i igrači Arpad Šterbik, Momir Ilić i Laslo Nađ, dok neki mediji tvrde da su oni bili predvodnici pobude u svlačionici.

Vranješ je došao u pitoreskni grad nadomak Balatona u leto 2017, ove godine je sa ekipom osvojio Mađarski kup, ali su onda kola krenula nizbrdo. Sa njim su otkaz dobili i pomoćnik trenera Bjorn Saterstrom i sportski direktor Nikola Eklemović.

Vranješ je rođen u Geteborgu i baš sutra će proslaviti 45. rođendan, verovatno u ne baš dobrom raspoloženju. Drma mu se i klupa selektora mađarske reprezentacije, a prema rečima generalnog sekretara Mađarskog rukometnog saveza Andraša Novak novonastala situacija je došla iznenada i ne zna se kakav će biti njen epilog.

Bivši igrač Redberoslidsa, Granoljersa, Nordhorna i Flensburga, švedski reprezentativac u 164 utakmice, zatim trener Flensburga, bio je 2013. godine i selektor srpskog nacionalnog tima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.