Ljimaj ne veruje Tačiju: Zločinac optužio Srbiju da koči dijalog, a Priština ne ukida anticivilizacijske takse

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2019, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljimaj ne veruje Tačiju: Zločinac optužio Srbiju da koči dijalog, a Priština ne ukida anticivilizacijske takse

Fatmir Ljimaj, kopredsednik prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, izjavio je večeras da Priština treba da nastavi taj proces, ali da nije u obavezi i da prihvati svaki sporazum koji joj bude ponuđen.

Učestvujući u emisiji "Presing", televizije T7, Ljimaj je ocenio da nema dileme da s tim u vezi postoje različita gledišta te da su, kako tvrdi, "dve od tri pozicije u dosadašnjem dijalogu nanele štetu Kosovu".

Zato je, kaže, svrha da se s tim u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postigne saglasnost, na čemu tim za dijalog i radi.

Ocenio je i da pojedinačni stavovi takođe ne pomažu Prištini, a kao primer je naveo opciju korekcije granice za koju se zalaže samozvani kosovski predsednik Hašim Tači.

Prema Ljimaju, to je "savez Preševa sa Kosovom".

Rekao je i da u ovom trenutku ne veruje Tačiju i smatra da ni, kako kaže, Tači, kao ni drugi nosioci institucija u zemlji ne mogu da iznose pojedinačna mišljenja.

Smatra i da "Srbija ne doprinosi stvaranju uslova za nastavak dijalog".

- Mi kao Kosovo treba da idemo u dijalog. Međutim, ne moramo prihvatiti svaki sporazum koji nam bude ponuđen - kazao je Ljimaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.