Po džepu 300€: Kazne za električne trotinete na trotoarima u centru grada

Izvor: B92, 01.Jul.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po džepu 300€: Kazne za električne trotinete na trotoarima u centru grada

Lisabon -- Vlasti u Lisabonu odlučile su da od kažnjavaju vlasnike električnih trotineta, koji budu nađeni na trotoarima u starom gradu portugalske prestonice.

Kompanije koje iznajmljuju električne trotinete moraće da plate kaznu i do 300 evra ukoliko ova prevozna sredstva budu nađena na trotoarima i drugim javnim površinama, prenela je agencija AP.

Kompanije će, prema odluci, snositi i troškove uklanjanja skutera.

U protekloj godini je devet kompanija preplavilo Lisabon sa hiljadama električnih trotineta, što je deo takozvane revolucije mikro-mobilnosti kojom korisnici upotrebljavaju trotinete za kratke izlete po gradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreće kažnjavanje vlasnika električnih trotineta

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2019

Kompanije koje iznajmljuju električne trotinete u Lisabonu moraće da plate kaznu i do 300 evra Vlasti u Lisabonu odlučile su da od danas kažnjavaju vlasnike električnih trotineta, koji budu nađeni na trotoarima u starom gradu portugalske prestonice.Pročitajte još: OSVOJILI...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.