Linta o novom hrvatskom zakonu: Pokušavaju da opravdaju ETNIČKO ČIŠĆENJE Srba

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2017, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta o novom hrvatskom zakonu: Pokušavaju da opravdaju ETNIČKO ČIŠĆENJE Srba

"Hrvatska vodila agresorski rat protiv JNA i srpskog naroda"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da se u predlogu novog zakona o ratnim veteranima u Hrvatskoj govori o oružanoj agresiji Srbije i planira povećavanje prava hrvatskih branitelja što predstavlja još jedan dokaz da je hrvatska vlast proustaška.

- U Hrvatskoj postoji opšti konsensus da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku, kao i da je Hrvatska bila žrtva te agresije i vodila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrambeni i oslobodilački rat - naveo je Linta u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, teorija o agresiji jeste providan pokušaj da Hrvatska opravda etničko čišćenje pola miliona Srba, brojne zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima, otimanje i uništavanje srpske imovine, da amnestira brojne hrvatske zločince i da rehabilituje genocidnu NDH.

- U Hrvatskoj samo pojedinci govore istinu tj. da je Hrvatska vodila agresorski rat protiv JNA i srpskog naroda s ciljem da stvori hrvatsku državu bez ili sa što manje Srba. Jasno je kao dan da je Hrvatska neprijateljska država i ona to ne krije da pokaže kada god je to moguće - ocenio je Linta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.