Linta: Neprihvatljiv odnos Crne Gore prema Mandiću i Kneževiću

Izvor: RTS, 03.Nov.2018, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Neprihvatljiv odnos Crne Gore prema Mandiću i Kneževiću

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta osudio je odnos cnogorskih vlasti prema srpskim političarima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, kao i odnos prema četvorici srpskih intelektualaca iz Srbije kojima se zabranjuje ulaz u Crnu Goru.
Miodrag Linta u saopštenju navodi da su ponovo oduzete putne isprave Mandiću i Kneževiću i to ocenjuje kao neprihvatljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnos crnogorskih vlasti prema ovim srpskim političarima.

"Dok se na jednoj strani sprečavaju pojedine osobe da uđu u Crnu Goru, dotle se njihovim sunarodnicima zabranjuje da napuste tu zemlju", ukazuje Linta u saopštenju. 
Viši sud u Podgorici doneo je rešenje da se poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću privremeno oduzmu pasoši, saopšteno je iz te stranke.
Kako se navodi u saopštenju, Mandić i Knežević su dužni da predaju pasoš jer se u suprotnom protiv njih može odrediti mera pritvora.
U obrazloženju suda se navodi da su Mandić i Knežević tokom tri meseca, posle dobijanja novih pasoša, u avgustu, septembru i oktobru, često prelazili granicu Crne Gore.
To, kako ocenjuje sud, ukazuje da imaju razvijene lične i društvene kontakte u inostranstvu i da bi to mogli da iskoriste u slučaju bekstva ili skrivanja, odlaska u nepoznato mesto ili drugu državu ili na drugi način da ometaju dalje vođenje krivičnog postupka. 
Mandić i Knežević su, inače, optuženi da su umešani u pripremanje pokušaja organizovanja terorističkog napada 16. oktobra 2016. godine, na dan organizovanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.