Linta: Kampanja laži u Hrvatskoj protiv košarkaša Save Lešića i Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2022, 23:06

Linta: Kampanja laži u Hrvatskoj protiv košarkaša Save Lešića i Srba

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta najoštrije osuđuje  izjavu potpredsednice Vlade Hrvatske iz reda Srba Anju Šimpragu koja se pridružila brutalnoj kampanji laži koju protiv srpskog košarkaša i krajiškog Srbina Save Lešića i njegove porodice vode hrvatski mediji i veteranska udruženja uz podršku hrvatske vlasti.Kako navodi Linta "Zagrebački Jutarnji list je objavio huškački tekst s ciljem da se Sava Lešić predstavi kao nasilnik koji je tobože lupio šamar maloletnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kćerki hrvatskog policajaca i veterana na putu Šibenik–Knin i koji je zajedno sa svojim bratom i ocem tobože fizički napao tog istog policajaca i njegovog sina u dvorištu svoje porodične kuće u selu Ramljane kod Knina". Jutarnji list naravno nije kontaktirao Savu Lešića i članove njegove porodice da bi čuo njihovu stranu priče, kaže predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Linta kaže i da "U Dnevniku 2 Hrvatske radio-televizije (HRT) od 10. avgusta objavljen je prilog čiji je cilj širenje mržnje prema prognanim Srbima koji tokom letnih mjeseci dolaze u većem broju svojim kućama na području sjeverne Dalmacije i šire", i dodaje "Autor priloga iznosi tezu da se sukobi na kninskom području uvijek događaju u istom razdoblju tj. tokom leta a da su učesnici incidentih situacija uvijek isti, jasno misleći na prognane Srbe".

To je prema rečima Linte potvrdio gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić  rekavši da su krivci za incidente i sukobe lica koja ne žive u Kninu odnosno prognani Srbi koji preko letnih mjeseci u značajnom broju dolaze da posjete svoja imanja i bliže i dalje rođake, kaže Linta i nastavlja

Predsednik Koordinacije veteranskih udruženja grada Knina Ante Anić-Kremić je izneo je kako navodi Linta providnu neistinu da policajac i otac maloljetne djevojke nije gledao da li je Lešić Srbin ili nije.  Policajcu i njegovoj maloletnoj kćerki je bila važna nacionalna pripadnost Lešića i članova njegove porodice što su jasno pokazali nazivajući ih četnicima i psujući im četničku majku, kaže Linta.

Sava Lešić je rođen u Kninu 1988. godine a proteran je sa porodicom i svojim narodom u zločinačkoj akciji „Oluja“. On je dao izjavu srpskim medijima iz u kojoj stoji  da su u autu bile dve devojke koje mu nisu dozvoljale da ih obiđe. Kada je to konačno učinio počele su da blicaju i provociraju dizanjem dva prsta jer su videle da je u pitanju auto beogradskih tablica.

Sava je stao i zajedno sa suprugom izašao iz auta i prišao do njih. Maloletna djevojka je počela da verbalno napada Savu i njegovu suprugu nazivajući ih četnicima a zatim je lupila šamar njegovoj supruzi i krenula da je čupa za kosu istovremeno prijeteći svojim ocem koji radi u kninskoj policiji.

Poslie incidenta Sava i njegova supruga su ušli u auto i krenuli ka porodičnoj kući u selo Ramljanje a djevojke su ih pratile. Nakon pola sata, pred kućom Lešića su se pojavila dva automobila iz kojih su izašli otac i brat maloletne djevojke. Otac, koji radi kao policajac, je pretio da će ih sve pobiti psujući im četničku majku. Zatim su on i njegov sin fizički napali Savu, njegovog brata, oca i majku koji su bili prinuđeni da se brane da bi sačuvali živu glavu, saopštio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.