Linta: Izjava Izetbegovića profašistička

Izvor: B92, 24.Jan.2021, 21:08

Linta: Izjava Izetbegovića profašistička

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je oštre kritike na račun predsednika Stranke demokratske akcije BiH Bakira Izetbegovića.

Linta se oglasio povodom njegove izjave u kojoj je nagovestio da su Srbi loš narod.

On u saopštenju ističe "da profašistika izjava Bakira Izetbegovića nije ništa novo i jedan je od mnogih dokaza ogromne mržnje Stranke demokratske akcije prema srpskom narodu".

"Treba da se podsetimo, između ostalog, i profašističke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjave Bakira Iztebegovića koju je dao 20. jula prošle godine u Kozarcu kod Prijedora da je genocid nad Bošnjacima počeo u Krajini a kulminirao u Srebrenici i da ima mnogo Srba koji su skloni da hladno ubijaju komšije", kaže Linta.

Izetbegović, kako je naveo, u kontitunitetu širi netrpel?ivost prema Srbima jer odbijaju da prihvate apsurdne laži da su agresori i genocidan narod i jer nikad neće da se odreknu Republike Srpske i prihvate unitarnu Bosnu i Hercegovinu po principu "jedan čovjek, jedan glas".

"Potpuno je jasno da Bakir Izetbegović i bošnjački političari nisu odustali od politike otimanja dejtonskih nadležnosti Republici Srpskoj i ukidanja mehanizma nacionalnog i entitetskog veta u zajedničkim institucijama", kaže Linta.

Linta ističe da je potrebno pokrenuti snažnu diplomatsku, političku i pravnu borbu za istinu o karakteru rata u BiH, stradanju srpskog naroda i povratku na izvorni Dejtonski sporazum.

"Glavni krivac za rat jeste islamistički režim Alije Izetbegovića čiji je temel? bila ''Islamska deklaracija''. Srpskom narodu je nametnut rat nelegalnom secesijom i nigde u BiH Srbi nisu prvi napali Bošnjake. Srbi su odbranili RS i prihvatili Dejtonski sporazum da bi se zaustavio rat i postiglo kompromisno rješenje", naglasio je Linta.

SDA i druge bošnjačke stranke nikada nisu prihvatile dejtonski kompromis, smatra Linta i ističe da je zbog toga kl?učni interes Srbije "da se zaustavi dal?e razvlašćivanje Republike Srpske i da se započne borba za povratak nadležnosti koje su na nelegalan način prenete na nivo Bosne i Hercegovine".

Lider SDA Izetbegović nagovestio je da Srbe smatra lošim narodom dok je u petak, tokom gostovanja u Dnevniku Federalne televizije, oštro kritikovao predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.