Evropske lige: Realovo slavlje u El Klasiku, petarda Liverpula na Old Trafordu, Tadić razbio PSV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2021, 19:07

Evropske lige: Realovo slavlje u "El Klasiku", "petarda" Liverpula na "Old Trafordu", Tadić "razbio" PSV

Fudbaleri Reala iz Madrida, savladali su na gostovanju na "Nou Kampu" ekipu Barselone sa 2:1 u 248. "El Klasiku" u okviru 10. kola La Lige.

Barsa i Real, iako daleko od svojih najboljih dana,priredili su spektakl u najnovijem "El Klasiku".

Na nakon dužeg vremena poprilično ispunjenom "Nou Kampu", Real je uspeo da odnese veoma bitnu pobedu.

Uvodnih petnaestak minuta igre protekli su u slabom ritmu, pošto su obe ekipe očekivano oprezno ušle u meč.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Kako je vreme odmicalo, viđeno je sve više opasnosti pred oba gola.

Barselona nije iskoristila ogromnu šansu u 25. minutu, kada je imala višak, Depaj je probio, poslao loptu u pet metara, a tamo Dest, iako sam, šalje loptu preko gola Kurtoe.

Real je takav promašaj kaznio već u 32. minutu. Odlična kontra gostiju, Vinisijus je proigrao svog štopera Alabu, koji je istrčao na protivničku polovinu, a potom maestralnim udarcem levom nogom matirao Ter Štegena.

Do kraja prvog dela utakmice Barselona je u još par navrata pripretila, ali je Real odbranio prednost i na pauzu otišao sa prednošću.

Početkom drugog poluvremena, Kurtoa je u dva navrata morao da interveniše, jednom prilikom pokušaja Depaja, drugi put kod udarca Fatija.

Tempo i ritam su rasli u drugom delu susreta, pa su se sve češće videle intervencije golmana obe ekipe.

Sam finiš meča bio je veoma zanimljiv i neizvestan, jer je viđeno dva gola u razmaku od tri minuta u sudijskoj nadoknadi.

Lukas Vaskez rešio je pitanje pobednika golom u 93. minutu. Barselona je imala veliku šansu, nije je iskoristila, a Real je krenuo u kontru.

Asensio je šutirao, Ter Štegen odbranio, ali je zahvalni fudbaler Reala Lukas Vaskez najbolje reagovao i smestio loptu u mrežu.

Barselona je u poslednjim sekundama susreta uspela da postigne gol, Aguero je iskoristio asistenciju Desta i postigao svoj prvi gol u dresu katalonskog kluba.

Ronald Kuman ni treći put nije izbegao poraz od Reala, a Barselona sada ima četiri vezana poraza od svog ljutog rivala.

Karlo Anćeloti je sa druge strane došao do svog prvog trijumfa na "Kamp Nouu" u trenerskoj karijeri.

Katastrofa Junajteda na "teatru snova" - Liverpul deklasirao "đavole" sa 5:0

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Mančester junajted u velikom derbiju na Old Trafordu sa 5:0 u utakmici devetog kola Premijer lige.

Navijači Junajteda su, pre početka sezone - naročito kada su saznali da se vraća Kristijano Ronaldo - sve glasnije maštali i spominjali titulu.

Taj san se iz meča u meč gasio, a sada je surovo raspršen, potpuno uništen bez milosti i empatije.

"Đavoli" su pretrpeli katastrofu na svom terenu- i to od onoga od koga se ne sme ni minimalno izgubiti - od najvećeg rivala, ljutog neprijatelja - Liverpula.

Grmelo je sa tribina Old Traforda pre početka utakmice, Ronaldo je poveo ekipu u bitku, ali je atmosfere splasnula vrlo brzo.

Već posle nekoliko minuta igre, Mohamed Salah je proigrao Keitu, odbrana Junajteda je loše reagovala, a Keita nije pogrešio u situaciji jedan na jedan sa De Heom.

Posle 13 minuta igre, još jedna skandalozna reakcija zadnje linije, preplaćenih Magvajera i Lindelefa - lopta je prošla do Aleksander-Arnolda, ovaj proigrao Žotu, a Portugalac povisio.

Liverpul je do poluvremena još dva puta tresao mrežu - oba puta Salah.

Prvo u 38. minutu, a potom i u nadoknadi vremena.

Egipćanin je kompletirao het-trik u 50. minutu, što je nateralo verne Junajtedove navijače da krenu ka izlazima, posle nepunih sat vremena fudbala.

Katastrofu Junajteda zaokružio je i Pol Pogba, koji je dobio direktan crveni karton u 60.minutu, zbog opasnog starta kojim je povredio Keitu.

Ako se prethodnih sedmica sve glasnije govorilo o smeni Ole Gunara Solskjera, deluje da više dileme nema - pitanje je sekunde kada će "đavoli" promeniti trenera i pokušati da se vrate u život.

Tadić "razbio" PSV – gol i dve asistencije za "petardu" Ajaksa 

Fudbaleri Ajaksa deklasirali su PSV 5:0 (1:0), u derbiju holandske Eredivizije. Aktuelni šampion dominirao je u derbiju u Amsterdamu, u meču 10. kola domaćeg šampionata. Ajaks sada ima četiri boda više od tima iz Ajndhovena.

Poveli su golom Bergvaja u 19. minutu, na asistenciju kapitena Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušana Tadića. Tadić "pakuje" još jedan gol u 56. minutu, kada je Sebastijan Ale duplirao prednost.

Entoni je pogodio za 3:0 u 66, dok je četvrti gol na utakmici postigao Klasen u 76. minutu. Za "petardu" se u 92. minutu pobrinuo fantastični Dušan Tadić.

Tadić je ponovo najbolji asistent lige sa 9 dodavanja za gol. Postigao je i četiri gola ove sezone na 10. utakmica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.