Lider opozicije potpuno izgubio kompas: Đilas bi da protera stranu robu iz Srbije! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider opozicije potpuno izgubio kompas: Đilas bi da protera stranu robu iz Srbije! (FOTO)

Lideru opozicije Draganu Đilasu smeta konkurencija na tržištu

Lider Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, nakon potpunog fijaska protesta opozicije, izgleda više ne zna gde udara, pa je među argumente kojim napada aktuelnu vlast, optužujući je za sve i svašta, uvrstio i flaširanu vodu.

Naime, Đilas je na svom Tviter nalogu okačio fotografiju austrijske vode uz ciničan komentar kako vodu uvozimo, a zna se da je Srbija bogata izvorištima vode.

- Kupljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas u bioskopu u Ušću. Uvozimo gaziranu vodu iz Austrije!!?? Da li je moguće? Pa, ako nešto imamo, imamo vodu - napisao je Đilas.

Time je, reklo bi se, sam sebi uskočio u stomak, budući da su ga ostali tviteraši razapeli rečima da je mogao da kupi neku domaću vodu, kao i da niko ne može da narušava slobodu tržišta, što bi on, kao biznismen, morao da zna.

- Imaš mogućnost da biraš-iskoristi to. Ne uvozi država, već konkretna firma kojoj se taj uvoz isplati. Nismo Rumunija iz doba Čaušeskua. Dragane, ozbiljno, gde vi živite?! - samo su neki od komentara kojim su korisnici Tvitera zasuli Đilasa, osvrćući se na ovu njegovu izjavu.

Kupljeno danas u bioskopu u Ušću. Uvozimo gaziranu vodu iz Austrije!!?? Da li je moguće? Pa ako nešto imamo - imamo vodu! pic.twitter.com/8wzZL5XQhd

— Dragan Djilas (@DraganDjilas) June 9, 2019

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača NOPS, kaže da se o ovoj temi uopšte ne može diskutovati i da zalaganje za zatvaranje tržišta ne znači ništa do stvaranje monopola.

- Konkurencija je zdrava i dobra za potrošače koji imaju mogućnost izbora. To se zove otvoreno tržište i otvorena ekonomija, u suprotnom bi to bio monopol. Osim toga, javna je tajna da su pojedine flaširane vode sumnjivog kvaliteta, pa je dobro da postoji konkurencija - kaže Papović.

Politički analitičar Branko Radun smatra da je Đilasov tvit čista demagogija.

- Demokrate su bile te koje su, dok su bile na vlasti, dovele hrpu stranih trgovinskih lanaca. Kada ste jednom prodali vaše tržište strancima, naravno da ne možete uticati na to šta će oni prodavati. Sad se posle deset godina čude otkud tu neka strana voda...Pri čemu nismo dobili paritet, pa se tako, na primer, hrvatsko tržište nije otvorilo za našu robu - podseća Radun.

Iz Saveta stranih investitora poručuju da ne mogu da komentarišu izjavu Dragana Đilasa jer se oni kao udruženje bave sistemskim uređivanjem tržišta i drže se, kako kažu, dalje od dnevno-političkih tema. Đilas nije dalje pojašnjavao svoj stav.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.