Lider mjanmarske vojne Hunte: Bivša premijerka ide na sud

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2021, 11:01

Lider mjanmarske vojne Hunte: Bivša premijerka ide na sud

Lider vojne hunte u Mjanmaru Min Aung Hlaing izjavio je danas da je svrgnuta premijerka Aung San Su Ći u dobrom zdravstvenom stanju i najavio da će ona izaći pred sud narednih dana.

Ovo je bio prvi intervju nakon vojnog puča 1. februara kada je svrgnuta sa vlasti Sun Ći i njena vlada, preneo je Rojters.

"Aung San Su Ći je u dobrom stanju. Ona je kući i zdrava je. Suoćiće se sa suđenjem kroz nekoliko dana", rekao je Hlaing u video obraćanju za kineski državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medij sa sedištem u Hongkongu, TV Feniks.

Vojna hunta, koja je na vlast došla pučem 1. februara, optužuje svrgnutu premijerku i njenu stranku za izbornu krađu na izborima u novembru prošlog novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LIDER VOJNE HUNTE: Sun Ći će ići pred sud za koji dan! Ona je kući i zdrava je!

Izvor: Kurir, 22.Maj.2021

Lider vojne hunte u Mjanmaru Min Aung Hlaing izjavio je danas da je svrgnuta premijerka Aung San Su Chi u dobrom zdravstvenom stanju i najavio da će ona izaći pred sud narednih dana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.