Licemerje Zapada: Prljavi potezi kojima demonizuju Rusiju i Putina (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Licemerje Zapada: Prljavi potezi kojima demonizuju Rusiju i Putina (FOTO/VIDEO)

I dok se o budućnosti sveta odlučuje u argentinskoj prestonici, jedan događaj na marginama samita je izazvao gnev zapadnih novinara i sveprisutnih tviteraša.

Naime, ruski predsednik Vladimir Putin se "usudio" da se pozdravi sa Mohamedom bin Salmanom, čovekom koji je trenutno izolovan od strane Zapada.

"Krvavi princ", nekadašnja mlada nada Bliskog istoka, hvaljen od strane svih kada je pokrenuo svoju "Viziju 2030" i započeo liberalizaciju Saudijske Arabije, sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pre svega poznat po klanju novinara i izgladnjivanju i bombardovanju dece u Jemenu. Izolacija bin Salmana tokom samita išla je dotle da je potpuno skrajnut na "porodičnoj fotografiji" lidera G20.

Američki predsednik Donald Tramp je, na primer, odbio da se sastane sa Mohamedom bin Salmanom, a sa Putinom je razmenio tek nekoliko reči tokom večere učesnika samita.



Postavlja se pitanje svemogućeg protokola, i razloga zašto je doneta odluka da Putin sedi pored prestolonaslednika. Protokol i raspored sedenja može da pogreši kada se planira seoska svadba, ali tokom planiranja velikog samita poput G20 nema greške, ne postoji nikakva šansa da se previde bitni detalji.

More images of Saudi crown prince and Russian president Putin during the #G20 summit (via AFP, Getty) pic.twitter.com/TEZzd17U66

— Ahmed Al Omran (@ahmed) 30. новембар 2018.

Da ponovimo još jednom: protokol ne greši.

Naime, moguće je videti da je Vladimir Putin postavljen da sedi pored internacionalnog izgnanika Mohameda bin Salmana, i na taj način se njih dvojica izjednačavaju u očima Zapada. Putina žele da uporede sa "krvavim princom", i time se šalje jasna poruka: "Ukoliko nisi uz nas, onda si isti kao koljač i zločinac".

Ovaj samit je samo još jednom pokazao moć protokola i detalja kada su u pitanju događaji od svetske važnosti.

Sveprisutno tokom samita je već davno poznato licemerje zapadnih zemalja. Dok je bin Salman skrajnut kao nepopularni klinac u školskom dvorištu, to ne sprečava svaku od dušebrižnih zapadnih zemalja da uzima ogromne količine novca od Saudijske Arabije.

Vojna industrija Zapada praktično živi od snabdevanja zalivske kraljevine najsavremenijim mašinama za ubijanje, a za obaranje cena nafte, bitnog faktora u strateškom ratu protiv Rusije, bin Salman je dobijao tapšanje po ramenu i hvalospeve od Donalda Trampa i zapadnih lidera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.