Letovi za SAD u prvom kvartalu naredne godine

Izvor: Prva.rs, 15.Avg.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letovi za SAD u prvom kvartalu naredne godine

"Želje su da to bude što pre. Aerodom mora biti tehnički bezbedan i spreman za to, on je spreman, mi očekujemo da u prvom kvartalu naredne godine imamo mogucnnost da letimo za SAD", rekla je ministarka za Televiziju "Pink", dodajući da su planovi da taj aerodrom do 2020. godine ima sedam miliona putnika. 
Sporazum sa SAD i mogućnost direktnih letova, kako je napomenula, govori o političkoj stabilnosti zemlje i vlade.
Mihajlović je rekla da će u narednih nekoliko godina u rekonstrukciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i modernizaciju aerodroma biti uloženo 21 milion evra, kao i da će do jeseni biti izabran privatizacioni savetnik, posle čega će biti poznato da li će se ići u strateška partnerstva ili privatizaciju.
Napomenula je da je interes Vlade Srbije i da čini sve da stvori uslove da domaće kompanije što više rade, a da se to posebno odnosi na aerodrom, saobraćaj, puteve i železnicu.
"To je način da zaposlimo ljude i podignemo privredni rast", poručila je Mihajlović, uz napomenu da će u toku ove godine biti pušteno u saobraćaj 86 kilometara auto puta i ukupno 150 kilometara puteva uopšte.
Vlada Srbije je, kako je dodala, garantovala kredit od 400 miliona evra za popravku lokalnih puteva.
Istakla je da su putevi prvog i drugog reda koji su oštećeni posle prošlogodišnjih majskih poplava popravljeni, te da postoji određeni broj lokalnih puteva, ali da će i to biti završeno u narednih mesec dana.
Ponovila je da će 2017. godine biti gotov auto put od Obrenovca do Preljine, a da se za deonicu Srpska kuća-Levosoje prvi ugovor očekuje naredne nedelje, dok se javni poziv za most Bratunac-Ljubovija završava.
"Novca ima i projekata ima da bi domaći izvođači i kompanije mogle da se jave i rade", poručila je Mihajlović.
Govoreći o noćnim posetama gradilištima na izgradnji puteva, Mihajlović je rekla da obilazi one koji rade i da time hoće da pokaže i drugima da postoji i ta mogućnost i da nije tačno da ne može da se radi noću.
"Građevinska sezona traje u proseku oko 140 dana i to mora da se iskoristi. Zimi ne možemo da radimo samo mostove i tunele", rekla je ministarka. 
Ministarka je apelovala na učesnike u saobraćaju da pažljivo voze i da odmorni kreću na put, kako bi zaštitili svoj život, ali i živote članova porodice i drugih učesnika u saobraćaju.
"Moja poruka vozačima je da imamo dva miliona više vozila koja prolaze Koridorom 10 i da je zato mogućnost nesreća veća", rekla je Mihajlović, dodajući da je bezbednost u saobraćaju u letnjim mesecima uvek pogoršana zbog velikog broja ljudi na putevima.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.