Letnji bioskop na otvorenom posetilo 15.000 Beograđana

Izvor: Blic, 16.Sep.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnji bioskop na otvorenom posetilo 15.000 Beograđana

Besplatni letnji bioskop na tvorenom - "Filmstreet", koji su organizovale Kancelarija za mlade grada Beograda i Ustanova kulture "Parobrod", posetilo je za tri meseca 15.000 ljudi, saopštio je danas organizator.

"Filmstreet" je završen sinoć projekcijom filmskog klasika "Doručak kod Tifanija", a od 12. juna održano je 95 projekcija na 73 lokacije, u 15 beogradskih opština.

Građani srpske prestonice imali su priliku da u okviru ove akcije, prve te vrste u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uživaju u najvećim hitovima u istoriji svetske kinematografije.

Direktor Kancelarije za mlade grada Beograda Kosta Andrić ocenio je da rezultati "Filmstreeta" pokazuju da građani i dalje slede "tradicionalne vrednosti iz vremena, kada je bioskop bio, ne samo mesto gde će se videti najnovija filmska ostvarenja, već i jedan od načina da se provede veče sa prijateljima i porodicom".

- Rezultati besplatnog letnjeg bioskopa prevazilaze sva naša očekivanja. Danas se filmovi skidaju sa Interneta, zbog čega je odlazak u bioskop kao deo društvenog života građana u krizi - istakao je Andrić i dodao da planiraju da nastave ovu akciju i sledeće godine.

Besplatni letnji bioskop organizovan je na različitijim lokacijama u gradu - Cvetni trg, Kalemegdan, park Manjež, Skadarlija, Kosančićev venac, Ulica Strahinjića bana, Pristanište kod Beton hale, ćošak Milutina Bojića i Palmotićeve, Čuburski park.

Pored filmova američke kinematografije prikazana su i ostvarenja francuskog "noara", kao i dva domaća filma - "Montevideo, Bog te video" i "O Gringo".

Povezane vesti: "Doručak kod Tifanija" večeras besplatno u Kapetan Mišinoj Bioskop na otvorenom: Večeras "Žil i Džim" i "Užasna deca" Besplatna projekcija filma "Praznik u Rimu" sutra na Cvetnom trgu "Kazablanku" gledalo 500 ljudi, sledeći je "Praznik u Rimu" Besplatni letnji bioskopi na otvorenom - na repertoaru filmski klasici

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.