Lekari pešaci: Pregledali starce sa kuršumlijskih planina

Izvor: Kurir, 07.Okt.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari pešaci: Pregledali starce sa kuršumlijskih planina

KURŠUMLIJA - Ekipa lekara specijalista, sa direktorkom Doma zdravlja Uranijom Petrović na čelu, posetila je tri najudaljenija kuršumlijska sela i zaseoke gde su izvršili preglede starijeg stanovništva, a akcija pregleda na terenu biće nastavljena i u drugim udaljenim planinskim selima.

Dr Petrović je rekla da je opština Kuršumlija, jedna od najrazuđenijih opština, pa je do starih i bolesnih jako teško doći, zbog čega će se ova akcija nastaviti i narednih dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

"Pored pregleda, žiteljima udaljenih planinskih sela izmeren je pritisak", proveren šećer, urađen kompletan EKG i dat savet lekara za dalje lečenje, kazala je doktorka. Ona je rekla da je ekipa lekara specijalista naišla na nekoliko oronulih starih kuća u selima Sekirača, Zagrađe i Dobri Do, u kojima žive stari i iznemogli meštani zaboravljeni od svih, kojima je velika udaljenost i bolest prepreka za normalan život.

Ipak, u pojedinim selima koja su od Kuršumlije udaljena i čak do 40 kilometara renovirane su i potpuno rekonstruisane seoske ambulante, pa je njihovim meštanima donekle olakšan kontakt s lekarima.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari pregledali strace sa planina

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Okt.2012

Ekipa lekara specijalista, sa direktorkom Doma zdravlja Uranijom Petrović na čelu, posetila je tri najudaljenija kuršumlijska sela i zaseoke gde su izvršili preglede starijeg stanovništva, a akcija pregleda na terenu biće nastavljena i u drugim udaljenim planinskim selima.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.