Izvor: Istinomer.rs, 07.Apr.2021, 17:31

Lazović: Bogataši mogu da kupe vodu i hranu, ali će ih sačekati zagađenje

Da li je „ekološki ustanak“, kako se naziva protest u subotu, kome se, pored inicijatora Odbranimo reke Stare planine, priključilo još 50 ekoloških i drugih aktivističkih organizacija i pokreta, okupljanje protiv vlasti ili bitka za bolju životnu sredinu? Da li je pitanje životne sredine stvar politike ili ekologije, i da li su te teme rešive u zarobljenoj državi? Da li je Miša Vacić postao „ekološki osvešćen“, ili je njegova poseta Staroj planini signal da je u pogledu snage >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << aktivizma vlast postala osvešćena? Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd u razgovoru za podkast Istinomera „U mikrofon“ kaže da protest u subotu, kome se Inicijativa pridružuje, „možda nije pravi ustanak, ali da je ekološka situacija u zemlji takva da zaslužuje upravo ustanak“.
The post Lazović: Bogataši mogu da kupe vodu i hranu, ali će ih sačekati zagađenje appeared first on Istinomer.

Nastavak na Istinomer.rs...






Povezane vesti

Aleksandar Jovanović Ćuta poziva na ekološki ustanak u subotu ispred Skupštine

Izvor: N1 televizija, 07.Apr.2021

Aktivista Udruženja "Odbranimo reke Stare planine" Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je građane na ekološki ustanak koji će biti održan u subotu, 10. aprila, u 13 sati ispred Skupštine Srbije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.