Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2020, 12:23

Lazić (Udruženja javnih tužilaca): Uprava da saopšti zašto istražuje NVO i medije

Uprava za sprečavanje pranja novca treba da saopšti na osnovu kojih sumnji je tražila prikupljanje podataka o nevladinim organizacijama i novinarima, ili će, u suprotnom, dodatno urušiti poverenje u institucije koje je i sada nisko, ocenio je Radovan Lazić, predsednik Upravnog odbora Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

On je, gostujući na N1, dodao i da tabloidi u suprotnom dobijaju materijal za diskreditovanje pojedinaca i organizacija na spisku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji je nedavno procureo u javnost "a da se na kraju možda sve i završi bez epiloga".

"Mnogi koji su na spisku upravo su poznati po tome sto su javnost upoznali sa brojnim aferama, pa ovo može da stvori utisak da se radi o osveti prema tim ljudima", rekao je Lazić i dodao da je većina navedenih na spisku prepoznata po "kritičkom odnosu prema vlastima, zalaganju za vladavinu prava i otkrivanju koruptivnih pojava".

Lazić je ocenio da je dobro da se u slučaj uključio i Zaštitnik građana, ali da će efekti toga zavisiti od toga kakav će epilog imati ceo slučaj, kao i da se boji da će ovo dodatno urušiti kredibilitet države u pregovorima sa EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lazić (Udruženja javnih tužilaca): Uprava da saopšti zašto istražuje NVO i medije

Izvor: Danas, 01.Avg.2020

Uprava za sprečavanje pranja novca treba da saopšti na osnovu kojih sumnji je tražila prikupljanje podataka o nevladinim organizacijama i novinarima, ili će, u suprotnom, dodatno urušiti poverenje u institucije koje je i sada nisko, ocenio je Radovan Lazić, predsednik Upravnog odbora Udruženja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.