Lazanski tvrdi: Slanje britanskih vojnika u BiH pred izbore je pritisak na RS! Englezi rade u tišini

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2018, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazanski tvrdi: "Slanje britanskih vojnika u BiH pred izbore je pritisak na RS! Englezi rade u tišini"

Sve je u sklopu antiruske histerije koja vlada na Zapadu

Vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski smatra da je najavljeno slanje britanskih vojnika u BiH kao pojačanje EUFOR-u tokom predstojećih izbora u funkciji političkog pritiska na Republiku Srpsku.

Pročitajte i:

- Kako se baš sad operativni komandant EUFOR-a (Džejms Everard) setio da mu trebaju ti vojnici? Treba videti operativnu strukturu tih vojnika - da li su obaveštajci ili su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za elektronsko izviđanje, nadgledanje elektronskog spektra. Međutim, sve je u funkciji i u kontekstu izbora na prostoru Republike Srpske - rekao je Lazanski za Srnu.

Lazanski ističe da je zanimljiv termin koji su izabrali Britanci, a u kontekstu pisanja zapadnih medija da britanski vojnici dolaze da bi "sprečili rusko mešanje u oktobarske izbore", naglasivši da ta antiruska histerija nije realna.

- To je jedna histerija koja vlada na Zapadu i polako prerasta u patologiju - smatra Lazanski.

On je ukazao na to da su britanske agenture prisutne na ovim prostorima još iz vremena pre Drugog svetskog rata i da "stoje iza svega".

- One su glavne. Mi možemo da pričamo da su CIA i neki drugi… Međutim, Englezi rade u tišini, na duge staze i imaju svoju mrežu agenata od uticaja u politici - rekao je Lazanski.

Britanski "Tajms" objavio je da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi "sprečili rusko mešanje u oktobarske izbore".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.