Lazanski o ŠEST SRPSKIH ORUŽJA koja UZNEMIRUJU neprijatelje, a donose VELIKU ŠANSU našoj zemlji! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazanski o ŠEST SRPSKIH ORUŽJA koja UZNEMIRUJU neprijatelje, a donose VELIKU ŠANSU našoj zemlji! (FOTO/VIDEO)

Ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji i vojno-politički komentator, Miroslav Lazanski rekao je na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" da su inovacije srpske vojne industrije fascinirajuće.

- Moj prvi utisak je da je ovim sajmom Srbija postala deo sveta u pogledu tradicionalnih vojnih izložbi. Kad pogledate sve ove eksponate, hale i ljude i poslovni svet koji je ovde, imate utisak kao da ste na nekom svetskom sajmu oružja u Parizu, Dubaiju, Abu Dabiju... >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To je ono što me veoma raduje, tj. da smo tu uhvatili priključak - kaže Lazanski.

Ambasador Srbije u Ruskoj Federacije zadovoljan je razvojem srpske vojne industrije.

- Sa druge strane, ono što smo mi izložili, inovacije naše vojne industrije su fascinirajuće. Ovde su prisutni poslovni ljudi iz zemalja koje su vrlo zahtevne kad je u pitanju kupovina naoružanja. Ovo je prilika da se sklope mnogi ugovori, a vojni izvoz Srbije je već sad preko 850 miliona evra godišnje, što je velika stvar - smatra vojno-politički komentator.

Govoreći o tome koje mu se oružje najviše dopalo, Lazanski je naveo nekoliko dostignuća domaće vojne industrije.

- Video sam novog "aleksandra", samohodnu haubicu 155, dobar je sistem "morava", raketa "košava", razne varijante "lazara", "despot" iz Republike Srpske, "miloš" koji sada kreće u serijsku proizvodnju i mnogi drugi - izjavio je Lazanski.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.