Lazanski ZAGRMEO u Trebinju: Protiv Republike Srpske se vodi specijalni rat SA JEDNIM CILJEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazanski ZAGRMEO u Trebinju: Protiv Republike Srpske se vodi specijalni rat SA JEDNIM CILJEM

Vojnopolitički komentator otkrio namere Zapada

Cilj specijalnog rata protiv Republike Srpske jeste da se Srpska pretvori u banjalučki kanton, a da se BiH konstituiše po principu jedan građanin – jedan glas, izjavio je u Trebinju vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski.

Pročitajte i:

Lazanski smatra da je to odraz težnji administracije nekadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona koja je ostala sačuvana i dalje u vlasti Donalda Trampa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On je na javnoj tribini "Specijalni rat protiv Republike Srpske" istakao da su mnogi smatrali da će se Trampovom pobedom neke stvari promeniti, ali da to ne ide tako brzo.

- Potrebno je vreme, jer je promenjeno četiri ili pet ljudi po vrhu, ali je ostao isti aparat kao u doba Klintona. Američka administracija u vreme Klintona smatrala je BiH iz doba Dejtona najvećim spoljnopolitičkim uspehom, a Dejtonski mirovni sporazum za njih predstavlja samo čin da se rat zaustavi, a ne konačno rešenje - rekao je Lazanski.

On je istakao da "SAD i dalje smatraju da je BiH nezavršeni projekat koji podrazumeva gašenje Republike Srpske".

Lazanski tvrdi da se sredstva koja su dospela u određene medije u BiH, a naročito u Republici Srpskoj, koriste za napade na Srpsku i predsednika Milorada Dodika.

Javnu tribinu organizovalo je Udruženje "Hercegovac" Trebinje u saradnji sa Muzejom Hercegovine i pod pokroviteljstvom grada Trebinja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.