Lavrov otkazao posetu Berlinu nakon izmena sa nemačke strane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2020, 17:20

Lavrov otkazao posetu Berlinu nakon izmena sa nemačke strane

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je otkazalo radnu posetu Berlinu šefa diplomatije Sergeja Lavrova, najavljenu za sutra, nakon izmene rasporeda sa nemačke strane.

Ruski ministar spoljnih poslova trebalo je da učestvuje na ceremoniji zatvaranja godine naučnog i obrazovnog partnerstva i saradnje, prenosi novinska agencija TAS.

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je 3. septembra nemačka strana obavestila Moskvu o izmenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u rasporedu ministra spoljnih poslova Hajka Masa, zbog čega je njegovo učešće na ceremoniji zatvaranja otkazano, dok je za bilateralne razgovore ostavljeno samo sat i po.

Zbog toga što je glavni cilj odlaska ruskog ministra u Nemačku postao irelevantan, a predloženi format bilateralnih razgovora znatno smanjen, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odlučilo je da otkaže planiranu posetu, navodi se u saopštenju.

Nemačka strana obaveštena je o ovoj odluci, saopšteno je iz ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo navodi da će Lavrov, uzimajući u obzir značaj i uspešno okončanje godine razmene i saradnje, uputiti pozdrav svim učesnicima ceremonije zatvaranja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov otkazao posjetu Berlinu nakon izmjene rasporeda

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2020

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je otkazalo radnu posjetu Berlinu šefa diplomatije Sergeja Lavrova, najavljenu za sutra, nakon izmjene rasporeda sa njemačke strane.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.