Lavrov: Nadamo se da SAD ne spremaju napad, promenu režima

Izvor: B92, 18.Maj.2018, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Nadamo se da SAD ne spremaju napad, promenu režima

Moskva -- Diplomata Sergej Lavrov izjavio je da se Rusija nada da povlačenje SAD iz sporazuma s Iranom nema veze sa planovima za napad na Teheran ili pokušaj smene režima

Navodi se da je Lavrov to poručio u intervjuu argentinskom listu "Klarin".

"Teško je sada predvideti kako će se dogadjaji odvijati. Mi bismo želeli da se nadamo da povlačenje SAD iz sporazuma nije povezano sa planovima za napad na Teheran niti pokušaj smene tamošnjeg režima", kazao je šef >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruske diplomatije.

Lavrov je dodao da je "u svakom slučaju sada jasno da ova odluka izaziva ozbiljnu štetu globalnoj i regionalnoj bezbednosti i stabilnosti".

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je početkom prošle nedelje da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i da će ponovo uvesti sankcije Iranu, i to "najvišeg stepena".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.