Lavrov: Komplikovano u svetu

Izvor: B92, 06.Jul.2022, 07:28

Lavrov: Komplikovano u svetu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas sve države da ulože napore u cilju očuvanja međunarodnog prava.

Kako je naglasio, "svet se razvija na komplikovan način", prenosi Rojters.

Lavrov je ovo poručio na sastanku sa svojim vijetnamskim kolegom Bui Tan Sonom u Hanoju, u trenutku kada zapadne zemlje optužuju Rusiju za kršenje međunarodnog prava svojom invazijom na Ukrajinu, navodi britanska agencija.

Lideri Evropske unije pozvali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Moskvu da se pridržava odluke Međunarodnog suda pravde (MSP) koji je naložio 16.marta Ruskoj Federaciji da obustavi vojne operacije u Ukrajini.

„Vijetnam je ključni partner Rusije u Asocijaciji zemalja jugoistočne Azije, a odnosi dve zemlje su zasnovani na istoriji i njihovoj zajedničkoj borbi za pravdu“, rekao je Lavrov na sastanku u Hanoju.

Vijetnam i Rusija imaju bliske veze još iz vremena Sovjetskog Saveza, a Hanoj do sada nije osudio ruski rat u Ukrajini, koji Moskva naziva „specijalnom operacijom“, prenosi Rojters.

Poseta ruskog ministra Vijetnamu dolazi u trenutku kada dve države obeležavaju 10. godišnjicu svog „sveobuhvatnog strateškog partnerstva“,a Lavrov bi nakon toga trebalo da otputuje u Indoneziju kako bi prisustvovao sastanku ministara inostranih poslova G20 (Grupa 20), koju čini 19 najrazvijenijih zemalja sveta, zajedno sa Evropskom unijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.