Lavina u Italiji, evakuisani gosti hotela, pometnja u Alpima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavina u Italiji, evakuisani gosti hotela, pometnja u Alpima

Oko 75 turista i radnika jednog italijanskog hotela evakuisano je zbog lavine, koja se obrušila u toku noći, saopštila je menadžerka hotela Martina Doene, dodajući da su obilne snežne padavine izazvale pometnju širom Alpa.

Menadžerka je rekla da je helikopterom evakuisano 65 gostiju hotela, 10 radnika, kao i nepoznat broj žitelja.

Ona je dodala da je "za sada sve uredu", a da hotel nije pretrpeo štetu, kao i to da evakuisani nisu paničili, prenosi AP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Hotel se nalazi u dolini Venosta, na nadmorskoj visini od 1.870 metara i ponosi se time što je idealan za skijaše. Vlasti su ranije proglasile opasnost od lavina u ovoj dolini.

Zbog obilnih snežnih padavina i upozorenja od lavine zatvoreno je i skijaško područje u podnožju Mon Blana u Francuskoj. Takođe je zatvoreno nekoliko bitnih saobraćajnica i tunela na području.

Autoput u Švajcarskoj koji vodi prema tunelu Gothard prema Italiji je zatvoren. Mediji prenose da je autoput pogodila lavina i da je trenutno zatvoren u oba smera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavina u Italiji, evakuisano 100 osoba iz hotela

Izvor: RTS, 23.Jan.2018

Snežne padavine izazvale su pometnju širom Alpa, a iz jednog hotela sa četiri zvezdice na severu Italije helikopterima je evakuisano oko 100 ljudi zbog lavine koja se obrušila tokom noći. . Hotel "Langtauferer", koji se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.