Lansiranje izvedeno u ponoć: Ruska vojska poslala satelit u svemir

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lansiranje izvedeno u ponoć: Ruska vojska poslala satelit u svemir

Sa kosmodroma Bajkonur poslat je u orbitu vojni satelit u orbitu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Lansiranje je izvedeno oko ponoći, po moskovskom vremenu. Pet minuta kasnije kopnena sredstva Vazdušno-kosmičkih snaga su počela da prate raketu.

Ministarstvo je saopštilo da će satelit nekoliko sati uvoditi na orbitu.

U februaru je načelnik štaba, zamenik komandanta Kosmičkih snaga Igor Morozov saopštio da će 2019. godine biti održano lansiranje ruskog vojnog satelita sa Bajkonura, nakon čega će lansiranja biti prebačena na Pleseck.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sa kosmodroma „Bajkonur“ lansiran vojni satelit

Izvor: Vostok.rs, 07.Avg.2019, 08:38

Sa kosmodroma „Bajkonur“ lansiran je u orbitu vojni satelit, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.. Lansiranje je izvedeno oko ponoći, po moskovskom vremenu. Pet minuta kasnije Vazdušno-kosmičke snage počele su da prate raketu. Ministarstvo je saopštilo da će satelit nekoliko...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.