Lajčak pisao, Hoti odgovorio. Ima jedno ali

Izvor: B92, 26.Nov.2020, 14:24

Lajčak pisao, Hoti odgovorio. Ima jedno "ali"

Priština -- Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio da je primio pismo specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, te da će Priština poštovati sporazume.

Svaki zahtev za posetu biće tretiran u kontekstu osetljivosti u kome se zemlja nalazi, dodao je međutim, Hoti.

"Poštujemo dogovore, naravno, zalažemo se za slobodno kretanje, radimo u procesu dijaloga da zaključimo sva otvorena pitanja, ali ponekad su prilično osetljiva. Primio sam pismo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Lajčaka, odgovoriću, svaki zahtev za posetu će se tretirati u kontekstu osetljivosti", rekao je Hoti novinarima, prenosi Gazeta ekspres.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak uputio je pismo premijeru privremenih kosovskih institucija Avdulahu Hotiju u kome ga je podsetio da je sloboda kretanja zvaničnika Beograda i Prištine predviđena sporazumima o slobodi kretanja, kao i sporazumima o zvaničnim posetama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoti: Svaki zahtev za posetu zvanilnika Srbije Kosovu biće rešen u skladu sa osetljivošću trenutka

Izvor: Danas, 26.Nov.2020

Premijer Kosova, Avdulah Hoti, kazao je danas da će svaki zahtev za posetu predstavnika vlasti Srbije Kosovu biti razmatran i rešen u skladu sa osetljivošću trenutka kada se taj zahtev podnosi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.