LUĐAČKA BRZINA ŠIRENJA VIRUSA: Da li će se Italiji ponoviti Bergamo?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 14:16

"LUĐAČKA BRZINA ŠIRENJA VIRUSA": Da li će se Italiji ponoviti Bergamo?

Regija Emilija-Romanja prijavila veliki broj novozaraženih u jednom danu

Samo u regiji Emilija-Romanja 2.375 pacijenata zaraženih kovidom-19 je na bolničkom lečenju, što je za 120 više nego prethodnih dana.

U Bolonji, administrativnom centru regije, 900 novozaraženih je u poslednja 24 sata, i grad rizikuje da bude proglašen kao crvena zona zbog velikog i bržog širenja engleske varijante virusa, piše list Fanpejdž.

Generalni direktor regionale zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ustanove Emilija-Romanja, Poalo Bordon, tvrdi da je situacija dramatična zbog, kako je izjavio, "ludačke brzine kojom se virus širi".

- Tek treba da vidimo najgore. Jer ceo zdravstveni sistem regije škripi - tvrdi direktor Paolo Boredon,

On je okrivio građane koji, uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, ne prestaju da se okupljalju, naročito pred barovima i restoranima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.