LOŠE VREME SPREČAVA SPASILAČKU MISIJU Nema nade za planinare nestale na Himalajima?

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOŠE VREME SPREČAVA SPASILAČKU MISIJU Nema nade za planinare nestale na Himalajima?

Male šanse za pronalazak nestalih na Himalajima

Indijski spasioci kažu da su male šanse za pronalaženje osam planinara nestalih u Himalajima.

Spasilačke službe traže planinare koji su nestali u pokušaju osvajanja drugog najvećeg vrha u Indiji.

Dva indijska vojna helikoptera pretražuju planinu, ali zvaničnici kažu da će operacija biti prekinuta zbog nepovoljnih klimatskih uslova.

Kako se navodi, planinarska grupa od četiri Britanca, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva Amerikanca, Australijanca i Indijca je 13. maja započela uspon na Nanda Devi.

Zvaničnici su ranije saopštili da su spašena četiri britanska planinara koji nisu bili deo navedene grupe, ali su bili u kontaktu sa njima sve do 26. maja odnosno samo dan pre lavine na Nanda Deviju.

Nestalu grupu je predvodio iskusni britanski planinski vodič Martin Moran čija je kompanija "Moran planina" vodila više ekspedicija na Himalaje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Osam planinara nestalo na Himalajima u Indiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2019

Trenutno je u toku hitna potraga za grupom planinara u indijskim Himalajima. Oni su pokušali da se popnu na jedan od najviših vrhova Indije pre nego što su nestali...Trenutno je u toku potraga za osam planinara - četiri Britanca, dva Amerikanca, jedan Australijancem i jednim Indijcem koji su nestali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.